Actualitate

Mandatul de primar al lui Nicușor Dan a fost validat de Curtea de Apel București

Nicușor Dan a declarat, duminică seara, că judecătorii Curții de Apel urmează să decidă luni, la oră 12.00, în privință celor 52 de apeluri formulate împotrivă validării mandatului sau și este convins că rezultatul va fi cel normal, pentru că nu există probe în acele contestații, iar joi sau vineri cel târziu va fi instalat la Primăria Capitalei.

Curtea de Apel București a respins luni, 26 octombrie, toate apelurile făcute împotriva deciziei Tribunalului București de validare a mandatului lui Nicușor Dan că primar general al Capitalei. Decizia este definitivă. Urmează că Nicuosr Dan să fie instalat oficial în funcție.

„Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile că tardiv formulate.Definitivă,” este minută Curții de Apel București.

Potrivit datelor prezentate de AEP, rezultatele finale ale alegerilor pentru primăria Capitalei făcute publice de Biroul Electoral al Municipiului București indică faptul că 672.004 persoane dintre cele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie. Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicușor Dan și 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.

„E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea că primar al Bucureștiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, și nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acțiunile acestea nu au nicio bază”, a afirmat Nicușor Dan duminică, 25 octombrie, la postul B1 Tv.

Întrebat dacă această poveste privind validarea mandatului său de primar general se va încheia în săptămâna care vine, Dan a răspuns: „Eu sper că procesul în instanță în care se vor judecă cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni-n.r.) la amiază, la oră 12.00 la Curtea de Apel, și sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, săptămâna această care urmează. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o luna de zile, când nu am avut niciun fel de atribuții. Conform legii, primarul în funcție este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea și o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în București îi revine până atunci”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button