Distribuți acest articol

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, arată într-un document primit de mai multe ministere că 7 din 8 miniștrii nu au semnat în nume propriu, ci oameni din subordine. Există suspiciunea că acești miniștri au alte interese și nu conducerea domeniului pentru care se află în funcție. În cazul în care o nenorocire se întâmplă, ministrul poate fi exonerat de orice vină.

Săptămâna trecută a fost adoptată în ședința de Guvern o hotărâre pentru modificarea și completarea anexelor 2 și 3 la HG nr 531/2021.

Această HG a fost apoi publicată în Monitorul Oficial. Până aici nimic deosebit… Dar de aici începe ,,poza” realității incredibile în care ,,funcționează” acest guvern!!!

Actul este semnat de prim-ministru și contrasemnat de 8 (opt) miniștri. Doar că dintre cei 8 miniștri doar 1 (unu) semnează el singurel, iar pentru ceilalți 7 (șapte) semnează alte persoane de prin ministere… Și nu numai secretari de stat. Nu! Avem la semnatari și doi secretari generali și chiar și un secretar general adjunct!!! Până la ce nivel va merge această ,,delegare de competență“ care devine regulă? Până unde poate merge fuga de răspundere? Sau incompetența? Sau ambele?

De ce au dorit aceștia să fie miniștri? Devine clar că nu pentru a conduce ministerele, ci pentru a face ,,alte lucruri” pentru ei sau găștile de unde provin și care i-au susținut….. Nu mai vorbim despre cât de șubredă este construcția juridică a unui astfel de act semnat/ contrasemnat de funcționari publici care nu prea au competența legală pentru asemenea acțiuni!


Distribuți acest articol