Republica Moldova

Maia Sandu susține că R. Moldova are două mari pericole: „Politica agresivă a Rusiei și corupția”

Maia Sandu a declarat că două mari pericole planează deasupra Rpublicii Moldova – politica agresivă a Federației Ruse și corupția înrădăcinată. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). 

Președintele Maia Sandu a prezentat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate proiectul Strategiei Securității Naționale, care definește pericolele la adresa securității țării și direcțiile de acțiune pe care autoritățile și-au asumat angajamentul să le urmeze pentru a asigura și consolida securitatea națională.

Iată ce a declarat aceasta: „Avem 2 mari pericole astăzi la adresa securității naționale: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și corupția înrădăcinată în Moldova. Acțiunile dușmănoase ale Federației Ruse, politicieni loiali Kremlinului, oligarhi și reprezentanți ai lumii criminale au slăbit fără încetare țara noastră. Astfel, am fost ținuți captivi, departe de lumea liberă și dezvoltată. Departe de Uniunea Europeană. Astăzi ne aflăm în cel mai periculos moment de la obținerea independenței încoace, în care securitatea țării este grav afectată. (…)Dar Rusia nu va renunța de bunăvoie la acțiunile ostile la adresa Republicii Moldova. Prin urmare trebuie să reclădim apărarea națională și să dezvoltăm capacitate de rezistență la acțiunile de tip hibrid.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button