Republica Moldova

Maia Sandu introduce cenzura în R. Moldova – Propune crearea unui „minister al adevărului” pentru combatarea propagandei

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va lansa o iniţiativă legislativă în vederea creării unui centru naţional de combatere a propagandei şi dezinformării alimentate de Federaţia Rusă, subliniind că ‘minciunile difuzate în prezent la posturile de televiziune şi pe internet au devenit cea mai periculoasă armă folosita împotriva Republicii Moldova”

Iată ce a spus aceasta: „De când Rusia a pornit războiul brutal împotriva Ucrainei care ucide oameni paşnici şi bombardează case, spitale, grădiniţe, oraşe întregi, s-au intensificat şi atacurile împotriva Republicii Moldova. În mod constant, se încearcă atragerea ţării noastre pe o orbită a trecutului, într-o zonă întunecată şi fără perspectivă de dezvoltare”

Acest centru se va numi generic „Patriot”, a spus ea, indicând că sarcina lui va fi de a combate dezinformarea şi propaganda rusă şi de a transmite informaţii veridice despre ceea ce se întâmplă în ţară, precum şi să colaboreze cu instituţiile statului pentru a creşte rezistenţa informaţională a Republicii Moldova.

Un alt scop al acestui centru va fi să combată riscurile din spaţiul informaţional la adresa securităţii naţionale, a precizat Maia Sandu.

Textul proiectului de lege va fi publicat pe site-ul instituţiei prezidenţiale pentru consultări. Până la finalul lunii iunie, proiectul de lege va fi transmis parlamentului, a mai spus ea. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button