Republica Moldova

Maia Sandu, de Ziua Ucrainei: „Suntem recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de Ziua Independenţei Ucrainei, care este marcată pe 24 august. Ea a apreciat curajul poporului ucrainean care luptă pentru dreptul său de a exista ca stat independent, reiterând în acelaşi timp că cetățenii R. Moldova sunt etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune.

Iată ce a declarat aceasta: „Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”

De asemenea, șefa statului a adăugat că Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței.

Menționăm că la 24 august, Ucraina sărbătoreşte independenţa de URSS din 1991. La 24 februarie 2022 țara a fost invadată de trupele militare ruse, un război sângeros care a provocat sute de mii de morţi şi distrugeri imense în țara vecină.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button