Republica Moldova

Maia Sandu anunță că la Chișinău rușii plănuiesc o lovitură de stat: Încearcă să răstoarne guvernarea din țară!

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că forţele proruse încearcă să răstoarne guvernul din republică. Ea a afirmat aceste lucruri într-un interviu acordat hotnews.ro după vizita sa oficială în România. Odată cu preluarea guvernării de către PAS, în vara anului 2021, situația economică s-a degradat foarte mult, fapt ce naște nemulțumiri populare. Guvernul Maiei Sandu a reușit să ducă țara într-un singur an de la o inflație de 3,5% la 32% în iulie anul curent.

„Oamenii oamenii sunt îngrijoraţi şi supăraţi într-o anumită măsură din cauza inflaţiei mari, din cauza creşterii preţurilor la resursele energetice şi există acest sentiment de revoltă. Pe de altă parte, aceste forţe politice care sunt împotriva Republicii Moldova, împotriva independenţei şi împotriva parcursului european al Republicii Moldova, împotriva democraţiei, modelului democratic de dezvoltare a ţării, evident că încearcă să folosească nemulţumirea cetăţenilor pentru ca să îşi promoveze interesele şi pentru ca să destabilizeze situaţia în ţară„, a spus Sandu.

Vorbind despre riscurile de securitate, ea a remarcat că „există mai multe tipuri de riscuri”.

„Pe de o parte, cetăţenii Republicii Moldova sunt deja foarte îngrijoraţi şi unii dintre ei au plecat din ţară la începutul acestui război şi orice mişcare spre Odesa, orice mişcare pe partea de sud a Ucrainei, din partea forţelor ruse, creşte această îngrijorare şi chiar panică”, a spus preşedintele.

În opinia sa, „dacă se vor schimba lucrurile şi dacă ruşii vor reuşi să înainteze pe partea de sud a Ucrainei, evident că ne putem aştepta la un flux mai mare de refugiaţi, în primul rând din Odesa, dar şi din alte localităţi şi aceste lucruri evident vor, cum am spus, vor crea o anumită panică şi pe teritoriul Republicii Moldova”.

„Pe de altă parte, forţele proruse, dar şi toate aceste grupări criminale şi corupte, pentru că au făcut un front comun şi cu forţele proruse, scopul lor fiind să scape de această guvernare, să oprească procesele de reformă, să oprească reforma în justiţie, în special, folosesc şi vor folosi aceste situaţii pentru a destabiliza situaţia în ţară şi vedem deja anumite încercări în acest sens”, a subliniat Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button