Actualitate

Luptă strânsă pentru Severin! Screciu conduce bătălia electorală, Koler duce AUR pe locul 2

În ciuda catapultării unui candidat de la centru, aparent de opoziție, severinenii refuză să perceapă candidații partidelor tradiționale ca fiind alternativa la administrația Screciu!

Conform unui sondaj realizat în perioada 13-18 mai, Marius Screciu conduce în intențiile de vot cu un procent de 36%, urmat de Eduard Koler, candidatul partidului AUR, cu un scor de 27%. Totodată, candidatul PNL, Virgil Popescu, reușește să atragă doar 14% din intenția de vot a severinenilor, fiind cotat chiar sub baza electorală a partidului din partea căruia candidează. Sondat a fost și candidatul ADU, care ar lua 11% dacă duminică ar avea loc alegerile locale.

Sondajul a fost realizat prin metoda ,,față în față’’, fiind considerate cele mai sigure metode de colectare a datelor. Marimea eșantionului a fost de 1056 de persoane, cu o marjă de eroare de 2.9% și un grad de încredere de 95%.

Datele din sondaj indică o aplecare puternică a severinenilor pentru schimbare, aproximativ două treimi (64%) dintre aceștia dorindu-și în mod activ o schimbare radicală în administrația locală.

Totuși, observăm o tendință clară în privința evoluției electorale, anume că alianța electorală PSD-PNL de la nivel național afectează imaginea contracandidatului Virgil Popescu care pierde puternic teren din cauza asocierilor pe care partidele mai sus menționate le au.

Concluziile sondajului, pe scurt:
– Mai mult de jumătate dintre severineni vor o schimbare a actualei administrații;
– Doar o treime înclină să fie mulțumiți;
– Partidele Tradiționale nu sunt percepute ca alternativă reală;
– 10% dintre voturile disponibile se încadrează la categoria NȘ/NR (Nu știu/Nu răspund) și 2% în categoria alții.

Vântul schimbării suflă în Drobeta Turnu-Severin.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button