părăsește politica sau formează un nou partid politic – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, susține că Președintele României poate rezolva această criză politică foarte repede. USR-PLUS a spus foarte clar că coaliția va merge mai departe fără Florin Cîțu premier. Klaus Iohannis, prin semnalele date, a lăsat de înțeles că Florin Cîțu are toată susținerea lui în această criză politică.

„Președintele poate rezolva criza… un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”, a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituțională permanentă cu președintele României și că șeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîțu să refacă alianța de guvernare

„Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving… Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL a spus din nou care sunt opțiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”, a precizat președintele PNL.


Distribuți acest articol