Amnesty International: România a folosit abuziv legislația pentru a reduce libertatea de exprimare a cetățenilor
Distribuți acest articol

Ludovic Orban pierde teren în cursa pentru șefia PNL. Filialele lui Cîțu, cel mai mare număr de delegați. Orban, doar filiale cu 50 de delegați și cei mai mulți ar urma să meargă către Florin Cîțu, susțin surse din PNL.

De săptămâna viitoare, vor urma alegeri și în Oltenia, și în Ardeal. Primele două organizații din țară sunt Bihor (177 delegați) și Cluj cu 163 de delegați, iar orientarea lor este certă. În plus, relația lui Orban cu Ilie Bolojan a fost mereu una proastă. A patra organizație este Sibiu, condusă de Raluca Turcan, cu 139 de delegați.  Surse din partid susțin că o dată ce începe votul în Ardeal, Orban va fi spulberat. Mehedinți (100 delegati) și Sălaj (76) sunt filiale conduse de miniștri în Guvernul Orban, care sunt de partea lui Florin Cîțu. Iar Orban s-a simțit trădat de cei doi, Virgil Popescu și Lucian Bode, de care era foarte apropiat în Guvern. Cert este că Florin Cîțu are de partea sa filialele cu cel mai mare număr de delegați. Atât cel din Moldova, cât și din Ardeal. Inclusiv Dolj și Mehedinți sunt tot în tabăra lui Cîțu. Asta în timp ce filialele din București sunt ultimele pe lista, ca rezultate, înainte de Covasna sau Harghita.

Iar lui Orban nu îi este destul să câștige aceste alegeri doar cu PNL Vrancea, PNL Teleorman sau PNL Dîmbovița. Ion Ștefan, Costel Barbu sau Virgil Guran, cam singurii oameni din partid care au rămas lângă Orban.

”Orban e disperat, efectiv, știe că a pierdut șefii de filială și primarii. Habar nu are ce îl va lovi. Și urmează Oltenia și Ardeal. Orban a pierdut filiale din Moldova pe care le credea sigure, de asta a pus organizațiile din țară să anunțe filialele că îl susțin, înainte să fie alegeri. Parca avea 36 de filiale, cum i-a zis și Monica, ieri. Păi unde sunt? ”, susține un lider PNL din tabăra Cîțu.


Distribuți acest articol