Actualitate

Ludovic Orban nu susține certificatul verde la locul de muncă: „Încalcă grav câteva principii”

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu susţine ideea certificatului verde COVID, deoarece obligativitatea prezentării acestuia „încalcă grav câteva principii”, inclusiv dreptul la muncă, „o chestiune fără precedent”.

„Eu nu susţin certificatul verde şi mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii. Noi măsurile de restricţie (…) le-am luat în numele protejării dreptului la viaţă, care este un drept fundamental, le-am luat temporar, numai în perioade care erau necesare şi ele au fost valabile pentru toţi, pentru că, de fapt, nu aveau obiectivul decât să protejeze sănătatea şi să împiedice răspândirea virusului”, a afirmat Orban, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

l a menţionat că, în acest context, sunt restrânse drepturi ale cetăţenilor.

„Asta cu certificatul verde, nici nu ştiu, a apărut de la nivel european în primă fază, deşi nu este adevărat, aşa cum susţin mulţi, că ne impune Comisia Europeană. Ăla este un certificat de circulaţie internaţională, dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială. După aia, n-ai o justificare”, a explicat el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button