Amnesty International: România a folosit abuziv legislația pentru a reduce libertatea de exprimare a cetățenilor
Distribuți acest articol

Se dau lupte grele pentru șefia Partidului Național Liberal. Ludovic Orban a făcut marele anunț și anume dacă Florin Cîțu, contracandidatul său, pierde alegerile, automat va pierde și funcția de premier. Actualul președinte al partidului susține că îi va ierta pe trădătorii din partid în cazul în care câștigă alegerile, cu toate că nu înțelege de ce au schimbat tabăra.

“Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla, dar nu voi pierde. Voi câştiga. Ştiţi foarte bine că declaraţia am dat-o pentru că aşa e corect. Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că nu îl mai ascultă nimeni, pentru că nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferită de voturi. Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, este foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a afirmat liderul liberal.

“Sunt oameni pe care eu i-am promovat de-a lungul activităţii mele de preşedinte al PNL care astăzi nu mai sunt cu mine şi nu mi-au dat nişte explicaţii solide cu privire la motivele pentru care nu sunt alături de mine. Pe de altă parte, alături de mine sunt zeci de mii de membri ai PNL. Eu am dus partidul la guvernare, eu am întocmit listele la europarlamentare, eu am alcătuit listele la alegerile parlamentare, eu am luat decizii importante legate de alegerile locale. Practic, se poate spune că eu am promovat mii şi mii de oameni. Nu toţi cei pe care i-am promovat sunt astăzi cu mine, dar majoritatea zdrobitoare a rămas alături de mine”, a afirmat el.


Distribuți acest articol