Actualitate

Lucian Bode a schimbat ‘echipa câștigătoare’: Cu Florin Cîțu am scăpat de Orban, dar s-a uzat în competiţie”

Lucian Bode nu a stat pe gânduri și a schimbat ‘echipacâștigătoare’. Știe că PNL merge într-o singură direcție dictată de la Cotroceni, iar afișarea în continuare lângă Florin Cîțu ar fi fost o mare greșeală.

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a afirmat că fostul preşedinte PNL Florin Cîţu s-ar fi „uzat” în competiţia cu Ludovic Orban.

”Florin Cîţu s-a uzat în acea competiţie numită de Orban ‘festivalul democraţiei’. Iată că acel festival ne-a făcut foarte mult rău […] În septembrie şi eu şi alţii ne-am pus speranţele în Florin Cîţu, un tânăr în politică, un tânăr finanţist, cu şcoli făcute în străinătate, un om respectat în zona lui de competenţă. Atunci ne-am dorit să scăpăm de populismul deşănţat al lui Ludovic Orban. Ducea partidul într-o zonă total greşită şi împreună cu Florin Cîţu am reuşit să scăpăm de Ludovic Orban. Sigur că Ludovic Orban putea să rămână în PNL. A ales altă cale. Credem că în perspectiva anului 2024 este nevoie de o întărire a partidului”, a declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne susţine că la Congresul Extraordinar al partidului, de duminică, liberalii au ales „echilibrul şi moderaţia”.

„Până la urmă, PNL a ales echilibrul, moderaţia, lăsând la o parte o serie de pariuri riscante pe care PNL nu trebuia să le facă în această perioadă. Evident că mă refer la fostul preşedinte Florin Cîţu, pentru că, trebuie să vă spun, şi domnul preşedinte Ciucă i-a mulţumit domnului Florin Cîţu pentru lucrurile bune pe care le-a făcut în cele 6 luni cât a condus PNL”, a afirmat liberalul.

Întrebat dacă Florin Cîţu a fost un pariu riscant, Bode a dat un răspuns ‘pe lângă’, replicând că peste 40 de filiale au dorit schimbarea.

„Când peste 40 de filiale, din 49, spun stop este nevoie de o resetare la nivel politic, atunci trebuie să faci un pas lateral, aşa cum a făcut şi Florin Cîţu, şi eu îi mulţumesc pentru modul în care a înţeles că a fost o etapă, iar etapa de care are nevoie PNL şi Guvernul este una în care trebuie să avem altceva în vârf”, a declarat Bode.

Back to top button