Actualitate

Lista statelor pentru care se impune carantina la intrarea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, astfel persoanele care vin de acolo în România vor trebui să respecte un șir de reguli, inclusiv măsura carantinei. 

Prin urmare, cei care stau trei zile trebuie să prezinte la intrarea în țară un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore, iar cei care vor să stea pe termen mai lung vor intra în carantină 14 zile.

Se exceptează de la măsurile enumerate mai sus, persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. De asemenea, persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat  şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieşi din carantină după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică”, se arată în document.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, printre care se regăsește și R. Moldova, intră în vigoare miercuri, 7 octombrie 2020.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button