Lista secțiilor de vot din afara R. Moldova pentru alegerile parlamentare
Distribuți acest articol

După mai multe contestații și proteste, Comisia Electorală Centrală va deschide 146 de secții de votare peste hotare la alegerile parlamentare din R. Moldova, cu șapte mai multe decât hotărâse inițial. 

Astfel, a fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Germania și Maria Britanie cu câte 3 unități. Totodată, au fost adăugate 2 secții de votare în Franța și o secție de votare în Italia, orașul Rimini.

De asemenea, a fost exclusă secția de votare pentru orașul Oradea, România și o secție pentru orașul Atena, Grecia. Lista integrală poate fi consultată aici.

Amintim că, astăzi, Comisia Electorală Centrală a aprobat o nouă listă a secțiilor de votare peste hotare la alegerile din 11 iulie în număr total de 146, față de 139 conform hotărârii anterioare, care a provocat critici din partea mai multor concurenți electorali și a societății civile. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că inițial Ministerul de Externe de la Chișinău a propus deschiderea a peste 190 de secții, iar CEC a aprobat un deviz de cheltuieli pentru deschiderea a 150 de secții de votare peste hotare.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol