Actualitate

Lilian Scripnic(AUR) – Cer Guvernului să ne spună când va redeschide sistemul de sănătate pentru pacienții non-Covid

Managementul dezastruos al sistemului sanitar din ultimele 14 luni a făcut, în România, cel puțin la fel de multe victime ca pandemia. Bolnavii cronici au fost abandonați, iar spitale specializate pentru tratamentul unor afecțiuni specifice au fost transformate, uneori peste noapte, pentru facilitățile lor de terapie intensivă, în spitale COVID, afirmă Lilian Scripnic, deputat AUR Galați.

Cel mai cunoscut și, în același timp, cel mai scandalos caz de acest fel este cel al Spitalului Clinic de Ortopedie și TBC Osteoarticular Foișor. La miez de noapte, pacienții au fost evacuați pe tărgi, în portbagajele unor autoturisme, fără sprijin din partea aparținătorilor, și au fost trimiși acasă sau transferați în alte spitale, lucru care a pus o presiune psihică de neînchipuit asupra celor care fuseseră internați pentru afecțiuni deja existente.

Calculele cinice și imorale ale oficialilor erau erau simple: apăreau 26 de paturi terapie intensivă noi, șase medici specializați și 200 de paturi cu oxigen pentru bolnavii de coronavirus. Dar de românii care au nevoie de îngrijiri de ortopedie și traumatologie  se mai preocupă cineva?

Cer Guvernului să ne spună când va redeschide sistemul de sănătate pentru pacienții non-Covid. Să ne aducă la cunoștință, de exemplu, când Spitalul Clinic de Ortopedie și TBC Osteoarticular Foișor, unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa, în care statul român a investit peste zeci de milioane de Euro în ultimii ani, îi va trata din nou pe pacienții pentru care are competențe și dotări.

Când se vor redeschide spitalele pentru bolnavii de cancer pentru ca aceștia să beneficieze de tratamentele și de medicamentația de care depinde viața lor?

Chiar dacă Guvernul are astăzi puterea politică pentru a lua decizii fundamentale legate de sistemul de sănătate, nu are și puterea divină pentru a decide cine trebuie să moară și cine trebuie să trăiască în România, se arată în declarația de presă susținută de Lilian Scripnic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button