Actualitate

Liderul USR: Republica Moldova a ales să privească spre Uniunea Europeană ~ InfoPrut

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, spune că Maia Sandu a obținut o „victorie uriașă” la alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova.

„Victorie uriașă pentru Maia Sandu. Republica Moldova a ales să privească spre Uniunea Europeană. Maia nu va avea o sarcină ușoară în a-și întoarce țara pe drumul prosperității și al valorilor democratice, dar dacă cineva poate reuși acest lucru, atunci ea este acea persoană. Așa cum se întâmplă adesea și în cazul României, Diaspora a dat o lecție de mobilizare și democrație extraordinară. Numărătoarea voturilor nu este încă finală însă votul pro-european a fost atât de masiv încât nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Așadar, felicitări și putere de muncă, Maia!”, a scris liderul USR pe pagina de Facebook.

Maia Sandu, candidatul PAS, a câștigat alegerile prezidențiale cu o diferență de 15,5% față de Igor Dodon, obținând 57,75% din sufragii. Astfel, Maia Sandu a devenit al șaselea președinte din istoria R. Moldova și prima femeie în această funcție.

Victoria de la aceste alegeri, considerate decisive pentru viitoarea orientare strategică a R. Moldova, reprezintă și o revanșă politică, după ce Maia Sandu a pierdut scrutinul prezidențial din 2016 în fața lui Igor Dodon la o diferență de 67.500 de voturi.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button