Distribuți acest articol

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunțat că nu vor vota noul guvern Cîțu. Acesta consideră că alianța de guvernare nu respectă nici o regulă și luptă din răsputeri pentru a acapara puerea din toate punctele de vedere.

Comform unui sondaj realizat de CURS actuala coaliție de guvernare s-a prăbușit în ochiii românilor, iar AUR urcă la peste 15%. George Simion a mai declarat că fostele partide și-au împărțit comisiile la la târg, un blat pe față între PNL și PSD.

“Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion la Parlament.

Simion a mai spus că se înfiinţează comisii parlamentare “în bătaie de joc faţă de banul public”.

“Nu suntem chemaţi de partidele vechi, partidele tradiţionale la discuţii referitoare la aceste împărţiri de funcţii. (…) Nu am fost informaţi dacă ne revine vreo comisie sau alta. Indiferent de numele comisiei, protestăm energic, spunem că nouă nu ne trebuie secretare, maşini şi funcţii. Dacă va fi nevoie, o să facem audienţe cu cetăţenii aici, pe holurile Camerei Deputaţilor. Nu este normal cum se înfiinţează aceste comisii, în bătaie de joc faţă de banul public. Este normal ca toate comisiile importante, care vizează românii, să ajungă şi la parlamentarii AUR. Dacă ei vor considera că nu merităm şi ne lasă nişte comisii pe care le-au înfiinţat acum în bătaie de joc, nu vom achiesa în a prelua preşedinţia acelor comisii”, a adăugat George Simion.


Distribuți acest articol