Lider AUR, despre reîntregirea neamului românesc: „Între frați nu se pun hotare!”
Distribuți acest articol

„Între frați nu se pun hotare și este de datoria fiecăruia dintre noi să continuăm ceea ce au început înaintașii noștri – reîntregirea neamului românesc”. Declarația a fost făcută de Vlad Bilețchi, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, la împlinirea a 30 de ani de la cel de-al doilea Pod de Flori. 

Potrivit liderului unionist de la Chișinău, reîntregirea neamului românesc este aproape și „doar uniți vom putea cinsti memoria înaintașilor noștri care au luptat pentru ca românii să fie împreună”.

„Acum 30 de ani, pe ambele maluri ale Prutului s-a scris istorie. La 30 de ani de la acel moment emoționant, conștientizăm însă că avem o clasă politică dezbinată, care pune mai presus propriile interese decât reîntregirea neamului. A devenit „la modă” ca politicienii să vorbească despre sărbători străine poporului român, să uite despre Eminescu, Podul de Flori, Marea Unire.

E timpul pentru o clasă politică care să nu uite de patriotism și să trezească conștiința națională a basarabenilor, care ani la rând au fost mințiți, furați și dezbinați. Cel de-al doilea Pod de Flori din 1991 ne oferă o lecție prețioasă: între frați nu se pun hotare și este de datoria fiecăruia dintre noi să continuăm ceea ce au început înaintașii noștri – reîntregirea neamului românesc”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Menționăm că primul Pod de Flori a avut loc la data de 6 mai 1990. Atunci a fost prima deschidere a frontierelor dintre România și Republica Moldova, care se numea, încă, Republica Sovietică Socialistă Moldova. La data de 16 iunie 1991 a avut loc al doilea Pod de Flori. De această dată, românii din Moldova de peste Prut au putut să treacă fără acte pe teritoriul Moldovei de dincoace de Prut.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol