Lecții din România cu privire la prevenirea și combaterea corupției ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

România va acorda Republicii Moldova asistență tehnică instituţională în domeniul bancar și al prevenirii corupţiei, după ce a câştigat două noi proiecte vizând înfrăţirea instituţională (twinning), unul în Republica Moldova şi unul în Tunisia, în valoare totală de 2,9 milioane euro.

Autoritatea donatoare de asistenţă tehnică pentru Republica Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea supravegherii, guvernanţei corporative şi gestionării riscurilor în sectorul financiar” este Consorţiul România – Olanda – Lituania.

România, în calitate de lider de proiect, este reprezentată de Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, având parteneri juniori De Nederlandsche Bank, Olanda şi Lietuvos Bankas, Lituania.

Acestea vor oferi asistenţă Băncii Naţionale a Moldovei şi Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din Republica Moldova pentru sprijin în implementarea unor reforme legate de Acordul de asociere UE-Moldova/Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător DCFTA /AA.

Experţii Băncii Naţionale a României au o vastă experienţă în acordarea de asistenţă în cadrul proiectelor de twinning (înfrăţire instituţională), după iniţiative similare în Serbia, Georgia, Albania şi Republica Moldova.

Proiectul, cu o valoare de 1,72 milioane euro va demara în luna septembrie, având o durată de implementare de 24 luni.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol