Lavrov, ,,reprezentantul statului care și-a pus tancurile și embargourile împotriva cursului european al Republicii Moldova”
Distribuți acest articol

Cine s-a găsit să le țină americanilor lecții de comportament?! Tocmai reprezentantul statului care și-a pus tancurile și embargourile în calea semnării Acordului de asociere cu UE, împotriva cursului european al Republicii Moldova, al statului care ocupă pământuri străine, își amenință vecinii, pretinzând că le-a făcut cadouri teritoriale, și își bagă în permanență nasul în oalele politicii lor interne, finanțând separatismul, organizând referendumuri etc. Astfel, a comentat Nicolae Negru, analist politic de la Chișinău, declarațiile lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, care a acuzat SUA că s-ar implica în alegerile prezidențiale din R. Moldova. 

Editorialistul a mai amintit că în opinia lui Lavrov până și mecanismul reglementării transnistrene nu funcționează din cauza că „americanii încearcă să domine și să transforme Republica Moldova într-un buboi în spațiul postsovietic”. „Sigur, dacă americanii ar accepta măcar planul „Kozak 2” și transformarea Republicii Moldova într-o bază militară rusă, într-o Pridnestrovie mai mare, atunci Rusia ar fi satisfăcută. Dar fiindcă americanii se împotrivesc și pun bețe în roate acțiunilor Moscovei, ei sunt „băieți răi”. Lavrov transferă vina capului bolnav către cel sănătos, dacă e să ne exprimăm în termeni populari rusești. Din punctul lui de vedere, americanii sunt responsabili până și pentru faptul că alianța Maiei Sandu cu Dodon a suferit eșec”, a mai explicat Nicolae Negru pentru Ziarul Național.

Potrivit sursei, Moscova privește la focarele de instabilitate dimprejurul Rusiei, din Belarus până în Kârgâzstan, afișând îngrijorare prefăcută și arătând cu degetul spre Occident, când de fapt ar trebui să se uite în oglindă. „Dacă ar fi un stat democratic și prosper, Rusia ar emana democrație, prosperitate și stabilitate. Dar fiindcă este, vorba lui John McCain, o benzinărie cu arme nucleare și planuri de extindere, ea „revarsă” peste vecinii săi frământări, discordie și conflicte de tot felul. De altfel, una dintre „emanațiile” Rusiei imperiale în Republica Moldova este Dodon și faptul acesta vorbește de la sine”, a conchis Nicolae Negru.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol