Actualitate

Presiunea poporului a dat roade, Raed Arafat dă înapoi: „Se elimină restricțiile deranjante de sărbători, revine testul”

Raed Arafat a anunțat că s-a ajuns la mai multe decizii ce vor fi propuse Guvernului să le aprobe în ședința de miercuri. Astfel, vor fi eliminate o serie de restricții sau relaxate unele.

”La sesiunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat Hotărârea 112 pentru prelungirea stării de alertă şi măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID 19. Clar că situaţia noastră acum este una mai bună decât acum două-trei săptămâni, astfel, după mai multe discuţii, s-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru următoarea perioadă care vor modifica restricţiile care au fost până la acest moment:

– se propune eliminarea interdicțiilor de circulație în timpul nopții

– crește intervalul orar de la 21:00 la 22:00 pentru toți agenții economici, magazine, restaurante, etc

– se elimină obligativitatea măștii în toate spațiile deschise și rămâne la spațiile deschise aglomerate: stații de autobuz, piețe, târguri, transportul în comun

– permiterea accesului în mall-uri, magazine mari, inclusiv pentru cele care nu sunt esențiale, și persoanelor testate cu un test PCR de 72 de ore sau antigen de 48 de ore

– la magazinele mai mici de 200 de mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care atestă statusul de vaccinați sau trecuți prin boală, ci trebuie să stabilească numărul de clienți care pot să fie simultan în magazin, de exemplu o persoană pe 4 mp, adică 50 de persoane. Trebuie purtată masca.

– toate activitățile care erau limitate până la 30% vor fi permise până la 50%: teatre, cinematografe, activități sportive, dar respectând regulile de intrare pentru vaccinat, trecut prin boală sau testat.”, a anunțat Raed Arafat.

Back to top button