Distribuți acest articol

Un adevărat Președinte este pe scaunul de la Cotroceni. Klaus Iohannis consideră că opoziția din Parlament nu merită o discuție despre proiectul său, numit România Educată. Chiar dacă opoziția a fost votată de un număr mare de cetățeni, Klaus Iohannis nu ține cont de acest lucru și se consultă decât cu “guvernul meu”.

uni, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii coaliţiei de guvernare.

Au participat Ludovic Orban, Dacian Ciolos, Dan Barna, Kelemen Hunor, dar şi premierul Florin Cîţu şi ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

”Acum e şi o aliniere de stele pentru că avem o majoritate în Parlament care permite şi punerea în practică a acestor proiecte. Eu am constatat multe similarităţi între concluziile acestor consultări extinse (…) cu idei pe care noi le-am cules în campania electorală şi le-a pus în Programul de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii.

La rândul său, Dan Barna a declarat: ”Este o fereastră de oportunitate (…) în care statul are şi resursa de program, si susţinerea în Parlament şi Guvern astfel încât reforma în educaţie să devină realitate”.

Şi vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a avut o reacţie la finalul întrunirii.

”Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, a transmis vicepremierul Kelemen Hunor.


Distribuți acest articol