Actualitate

Klaus Iohannis, turistul nr. 1 al României, transformă Kenya în destinație de lux pe cheltuiala românilor

Într-o demonstrație strălucită de cum să cheltui banii publici pentru escapade exotice, turistul nostru național, Președintele Klaus Iohannis, a pornit într-o aventură africană de 10 zile.

Cu un buget generos suplimentat de Guvernul Ciolacu cu 7,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro), pentru că, evident, banii pentru călătorii erau deja epuizați după escapadele anterioare în Asia și America de Sud, Iohannis se pregătește să exploreze Kenya, Tanzania, Senegal și Cabo Verde.

Aceste destinații, alese cu grijă, par să fie mai mult niște puncte de bifat pe lista personală de călătorii decât locuri de interes strategic pentru România.

Cu o abordare de ‘vedem noi la fața locului’, vizitele în două dintre aceste țări sunt o premieră istorică, probabil pentru că nimeni nu s-a gândit vreodată că ar fi o idee bună să cheltuim bani publici pentru astfel de excursii. În timp ce Administrația Prezidențială face jonglerii financiare pentru a-și permite aceste deplasări, costurile exacte, inclusiv cele pentru zborurile cu avioane private de lux, rămân un mister bine păstrat.

În timp ce Iohannis se pregătește să se întâlnească cu liderii acestor țări, să inaugureze donații și să participe la întâlniri la sediile ONU, cetățenii români sunt sfătuiți să evite aceste destinații ‘din cauza riscurilor la care se expun’. Se pare că, pentru turistul nr. 1 al țării, aceste riscuri sunt neglijabile în fața oportunității de a adăuga câteva țări exotice pe lista sa de călătorii prezidențiale.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button