Actualitate

Klaus Iohannis susține că luptă pentru interesele românilor la Bruxelles. Voi îl credeți??

Având în vedere că acum 2 luni de zile, președintele Klaus Iohannis a susținut, pe toate canalele media, faptul că el nu susține un asemenea certificat de vaccinare, iar astăzi, la Bruxelles, Iohannis este ferm convis că acest certificat de vaccinare este în favoarea României, este foarte dubios. Președintele României răspunde clar unor interese străine venite de la Bruxelles, iar punctul de vedere al României este lăsat la urmă, tocmai de cel care ar fi trebuit să reprezinte interesele românilor peste hotare.

”O temă foarte importantă, care se află pe agenda discuțiilor din această întâlnire a Consiliului, este legată de schimbările climatice. Noi am avut o discuție foarte lungă în decembrie, discuție în care și eu am fost foarte implicat și am hotărât să fim ambițioși și să avem o țintă ambițioasă. Se știe că pentru 2050 ne dorim neutralitatea climatică, dar deja pentru 2030 vrem să avem o reducere semnificativă a poluării față de anul 1990. Este, între timp, clar că vorbim de o reducere de 55% până în 2030. O țintă foarte ambițioasă, dar care credem că este realizabilă.

Împărțirea sarcinilor trebuie să fie echitabilă, trebuie să ţină cont de nivelul de dezvoltare a fiecărei țări, trebuie să țină cont de economia fiecărei țări și, evident, trebuie să țină cont de cetățeni. Lupta împotriva schimbărilor climatice trebuie să fie suportabilă și pentru economiile naționale, dar și pentru fiecare cetățean în parte și mă voi implica foarte mult în continuare pentru a avea o soluție, un regulament echitabil, care ne pune în situația să ducem această luptă împotriva schimbărilor climatice, dar cu o împărțire echitabilă a sarcinilor.”, a spus Klaus Iohannis.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button