Actualitate

Klaus Iohannis pleacă la Versailles – Şeful statului prezintă măsurile întreprinse de România în sprijinul Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European care are loc la Versailles.

În cadrul intervenţiei sale, preşedintele Iohannis a susţinut rolul şi impactul pe care unitatea şi coordonarea, nu numai în cadrul Uniunii Europene, dar şi împreună cu Statele Unite ale Americii, NATO şi alţi parteneri strategici, le au în reacţia şi răspunsul rapid la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei şi a subliniat importanţa menţinerii cu fermitate a acestora.

Şeful statului a prezentat măsurile întreprinse de România în sprijinul Ucrainei, inclusiv decizia ţării noastre de a găzdui un centru logistic pentru coordonarea şi colectarea asistenţei umanitare internaţionale destinate Ucrainei şi, respectiv, Republicii Moldova, în curs de operaţionalizare, primul convoi umanitar către Ucraina urmând a fi realizat în următoarele zile.

Preşedintele Iohannis a subliniat şi susţinerea de către România a cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei la familia Uniunii Europene şi importanţa unui mesaj de sprijin la nivel european pentru toate cele trei state.

„Preşedintele României a evidenţiat rolul asigurării interconectărilor la nivelul statelor membre, menţionând în acest sens interconectorul între Grecia şi Bulgaria şi utilizarea BRUA. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa deosebită a valorificării cât mai bune a potenţialului combustibililor de tranziţie în asigurarea securităţii energetice”, arată Administraţia Prezidenţială.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button