Actualitate

Klaus Iohannis a semnat: „Vaccinurile cumpărate de Cîțu vor fi vândute altor state”

Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă ordonanţa de urgenţă 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziţionate de către statul român prin Ministerul Sănătăţii.

Așadar, vaccinurile cumpărate de Florin Cîțu pe bani mulți se vor vinde altor state. Un cost suplimentar pe care România nu îl merita, dar ambiția lui Florin Cîțu de a cumpăra peste 100 de milioane de doze a cântărit mai mult.

Actul normativ promulgat aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziţionate de către statul român prin Ministerul Sănătăţii.

Conform legii care aprobă acest OUG, dozele de vaccin împotriva COVID-19 achiziţionate de către statul român sunt în domeniul privat al statului şi se supun condiţiilor de drept comun precum şi reglementărilor prezente ordonanţe de urgenţă.

Prin derogare de la prevederile art. 363 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, pentru dozele de vaccin prevăzute la art 1 se abilitează Ministerul Sănătăţii în numele statului român să încheie cu alte state contracte de vânzare, ale căror elementel contractuale respectă termenii, formatul şi condiţiile inclusiv preţul care nu poate fi mai mic decât cel la care s-a convenit cumpărarea dozelor de vaccin de către statul român, din acordurile încheiate cu producătorii de vaccinuri împotriva COVID-19 şi Comisia Europeană”, mai indică sursa citată.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button