Distribuți acest articol

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut treabă zilele acestea, a promulgat legea pentru instituirea Zilei Românităţii Balcanice pe data de 10 mai.

„Se instituie Ziua Românităţii Balcanice, care se sărbătoreşte în data de 10 mai a fiecărui an. Ziua Românităţii Balcanice poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice de drept public ori privat, precum şi de către reprezentanţele României în străinătate, prin organizarea şi/sau participarea, în ţară sau peste hotare, la programe şi manifestări sociale, educative, cultural artistice, ştiinţifice etc. dedicate acestei sărbători”, se arată în actul normativ.

Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor, cu prioritate, emisiuni culturale şi informative ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători în ţară şi peste hotare”, prevede proiectul de lege.


Distribuți acest articol