Actualitate

Kelemen Hunor vrea la putere cu orice preț: „Nu ne interesează dacă PSD sau PNL intră la guvernare

Pentru Kelemen Hunor, liderul organizației UDMR, nu contează foarte mult cine intră la guvernare, cât timp UDMR face parte din coaliție. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a trecut, iar PSD pare că nu vrea să intre la guvernare.

„Ne vom duce la consultări. Noi tot timpul mergem la consultări, indiferent unde ne aflăm, de ce parte a Parlamentului – în opoziţie sau la guvernare. Mergem la consultări şi, bineînţeles, după consultări, vom şti cine cu ce propunere vine, cine ce propunere are, după care urmează o nominalizare şi, bineînţeles, o dezbatere a unui program şi a listei de guvern”, a precizat Kelemen Hunor.

„Anticipatele acum nu sunt posibile, dar pe termen mediu – anul viitor sau în 2023 – eu nu aş afirma că nu pot fi organizate alegeri anticipate. E greu să ajungi acolo. Dar e o perioadă foarte lungă de trei ani să mergi cu un guvern minoritar. Important este să se găsească o personalitate, o persoană, un om politic, de undeva din Parlament, din partidele parlamentare.

Dacă PSD nu vine cu o coaliţie, PNL are următoarea prioritate, care ar avea capacitatea de a coagula o majoritate pentru a susţine un guvern, să câştigăm timp, să trecem peste iarnă şi bineînţeles acest lucru înseamnă că, după aceea, de fiecare dată trebuie să negociem pentru susţinerea guvernului. Cam aşa văd eu destul de echilibrat şi raţional ceea ce se poate întâmpla în zilele următoare”, a explicat liderul UDMR.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button