Distribuți acest articol

Este strigător la cer să fi martor la asemenea fapte, dar și mai umilitor este să afli că criminalii sunt în libertate după ce justuția nu a reușit să îi găsească vinovați. Unul dintre jandarmii acuzaţi de moartea prin asfixiere a lui Zaharia Barbu a fost scos din arestul preventiv de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi plasat în libertate sub control judiciar. Dreptatea în România nu mai poate fi câștigată prin justiție, este mesajul transmis indirect de către această decizie a magistraților.

Decizia magistraţilor bucureşteni vine după o alta sentinta pronunţată de Curtea de Apel Piteşti. La randul lor, magistratii pitesteni au înlocuit arestul preventiv pentru cei doi poliţişti acuzaţi de moartea violentă a inginerului cu arestul la domiciliu.

Jandarmul care fusese reținut de procurorii militari în cazul intervenției brutale de la Pitești, în urma căreia un bărbat în vârstă de 63 de ani și-a pierdut viața, a primit mandat de arestare, pe 22 aprilie, pentru infracțiunile de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.


Distribuți acest articol