Actualitate

Joe Biden spune că Zelenski nu a vrut să îl asculte: I-am spus că Rusia pregătește invazia

Joe Biden a afirmat că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, „nu a vrut să audă” avertismentele americane înainte ca Rusia să-i invadeze ţara, notează AFP.

„Mulţi oameni au crezut că exagerez” când am vorbit despre un atac rus asupra Ucrainei înainte de a începe, a declarat preşedintele american în cursul unei recepţii la Los Angeles, destinată strângerii de fonduri pentru Partidul Democrat.

„Dar ştiam că avem informaţii în acest sens. (Preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială, iar Zelenski nu a vrut să audă asta”, a adăugat el în faţa jurnaliştilor.

Statele Unite au început să avertizeze despre pregătirile pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca preşedintele rus să anunţe la 24 februarie o „operaţiune specială” împotriva ţării.

Aceste avertismente au suscitat neîncredere şi chiar critici mai mult sau mai puţin voalate din partea unor aliaţi europeni care considerau la acea vreme că Statele Unite sunt prea alarmiste.

comentarii

  1. După declarațiile consilierului lui Zelensky, Arestovici, ucrainenii se așteptau la o confruntare cu rușii, și chiar o doreau!

  2. După declarațiile consilierului lui Zelensky, Arestovici, ucrainenii se așteptau la o confruntare cu rușii, și chiar o doreau!
    Deci, teza că nu credeau în iminența unui atac, nu prea stă în picioare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button