Internațional

Joe Biden nu renunță la război – SUA alocă 2 miliarde de dolari pentru sprijinul militar al Ucrainei și 1 miliard pentru cel umanitar

Președintele american Joe Biden a declarat joi seară, după Summitul G7, că ”nu l-a amenințat pe Xi Jinping”, dar i-a explicat faptul că relațiile economice ale Chinei cu UE și SUA vor fi în pericol dacă Beijingul va sprijini Rusia în vreun fel.

Biden a spus că este optimist că liderul chinez nu se va implica în conflict și a adăugat că SUA vor aloca 2 miliarde de dolari pentru sisteme antiaeriene, antitanc și muniție pentru Ucraina și 1 miliard pentru asistență umanitară.

Principalele declarații:

  • Obiectivul acelui summit a fost să avem unitate între aliații europeni și americani, să aplicăm cele mai dure sancțiuni economice, să întărim flancul estic. Am îndeplinit acestea și suntem hotărâți să mergem mai departe.
  • SUA sunt angajate să acorde 2 miliarde de dolari în sisteme antiaeriene, antitanc, muniție. SUA sunt gata să angajeze 1 miliard de dolari în asistență umanitară pentru ucraineni.
  • Foarte mulți refugiați ucraineni care doresc să rămână în Europa, noi vom primi 100.000 de civili. Vom investi 320 milioane de dolari pentru apărarea drepturilor omului.
  • Ne coordonăm cu G7, anunțăm sancțiuni pentru 400 de entități și indivizi: 300 membri ai Dumei, oligarhi și companii care alimentează mașinăria de război.
  • NATO a creat alte patru grupuri de luptă să întărească flancul estic.

Back to top button