Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ce kimono-uri vor reprezenta sportivii din România și Republica Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Statele participante în acest an la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv România și Republica Moldova, vor avea câte un kimono care le va reprezenta la eveniment. Proiectul poartă numele de „KIMONO Project” și include 213 de chimonouri realizate manual.

Kimono Project, al organizației japoneze Imagine One World, a fost lansat în august 2014 de către Yoshimasa Takakura, designer și fondator al organizației.

Fiecare țară care concurează la Jocurile Olimpice este reprezentată de un kimono și un obi, îmbrăcămintea tradițională japoneză. Kimonourile personalizate reprezintă „armonie și unitate” și au costat în jur de 20.000 de dolari fiecare, durând aproximativ 6 ani până la terminarea tuturor celor 213 articole de îmbrăcăminte.

„Continuăm să credem că kimono-ul este cel mai bun mod de a ne exprima respectul față de fiecare țară, deoarece acestea sunt concepute cu dorințe de fericire și prosperitate celor care le poartă. Sperăm că lumea va recunoaște prin proiectul nostru că, indiferent cât de diferite sunt religiile noastre, condițiile economice sau politice, frumusețea este o bucurie pe care o putem împărtăși cu toții”, au declarat responsabilii de proiect.

Kimonoul pentru Republica Moldova a fost realizat de către Yoshikawa-Sensho. Meșterul a văzut R. Moldova prin prisma frumoaselor formelor de relief și producției de vin.

România a fost oglindită pe pânză prin prisma ornamentelor și a Cimitirului Vesel din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate.

Fiecare lucrare poate fi urmărită pe site-ul proiectului.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol