Internațional

Jens Stoltenberg susține că NATO are probleme cu stocurile de muniție: „Ucrainenii au nevoie de mai mult”

Furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei este ”prioritară” pentru statele membre ale NATO, întrucât ucrainenii au ”o nevoie urgentă” de aceste sisteme pentru a face faţă bombardamentelor ruse, a afirmat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

”Unii aliaţi au livrat astfel de sisteme de apărare, dar ucrainenii au nevoie de mai mult. Ei au nevoie de diferite tipuri de apărare aeriană – cu rază scurtă, cu rază lungă, sisteme contra rachetelor balistice, rachete de croazieră, drone. Diferite sisteme pentru diferite sarcini”, a explicat Stoltenberg înaintea unei reuniuni a miniştrilor apărării din cele 30 de ţări membre ale NATO, la Bruxelles.

Potrivit lui Stoltenberg, o altă prioritate este ”refacerea stocurilor de armamente şi muniţii ale ţărilor Alianţei”, întrucât aceste stocuri ”s-au redus” în urma livrărilor către Ucraina. ”Trebuie să le refacem pentru a ne asigura apărarea şi pentru a putea continua să sprijinim Ucraina”, a explicat el.

”Avem probleme serioase privind stocurile de muniţii”, a confirmat un reprezentant al NATO.

De asemenea, Jens Stoltenberg a promis să suplimenteze protecţia infrastructurii critice, afirmând că NATO deja şi-a dublat prezenţa în Marea Baltică şi Marea Nordului, la peste 30 de nave sprijinite de mijloace aeriene.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button