Japonia ajută Republica Moldova să gestioneze incendiile ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova un grant nerambursabil, în valoare de aproximativ 19 milioane de dolari, pentru implementarea proiectului de îmbunătățire a echipamentelor de prevenire a incendiilor la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Proiectul de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, a fost votat în dimineața zilei de marți, 30 iunie, de către Guvernul de la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit ministrului interimar de interne, Pavel Voicu, vor fi cumpărate 10 autoscări cu diferită capacitate, 9 autospeciale de intervenție la incendii, echipamente de descarcerare. Urmează și o instruire specializată a pompierilor și salvatorilor.

Implementarea tratatului nu va implica din partea Republicii Moldova costuri suplimentare și nici angajamente financiare.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, a existat urgența votării respectivului proiect de hotărâre luând în considerare că în aceste zile în Chișinău se află o delegație din Japonia care gestionează proiectele de asistență oferite de Guvernul japonez.

Hotărârea de Guvern va permite Ministerului Afacerilor Interne să acceseze un nou grant voluminos pentru Republica Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol