Isărescu anunță că românii au fost abandonați: „Nu avem de unde să mai reducem impozite sau să acordăm ajutoare”

După ce au plătit toate pensiile speciale, guvernanții au tras linie. Aceștia susțin că Guvernul României nu mai are de unde să reducă taxe și impozite pentru firul ierbii. În schimb, Mugur Isărescu ne liniștește.

România nu mai este pe locul 1 la inflație în Uniunea Europeană, avem șapte-opt țări înaintea noastră, inclusiv din zona euro, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, joi, că din iulie 2021 s-a înregistrat o creştere extrem de rapidă a preţurilor, menţionând că în spatele acestei creşteri se află cele legate de costurile de producţie, în special a costurilor cu energia.

„România nu mai este pe locul 1 la inflaţie în Uniunea Europeană, avem vreo 7-8 ţări înaintea noastră, inclusiv ţări din zona euro”, a arătat el. Isărescu a precizat că România are o economie deschisă, iar creşterile de preţuri se resimt.

„Dacă vrei să protejezi cu subvenţii trebuie să ai o situaţie fiscală solidă. Nu este cazul României. Avem o problemă fiscală de ani buni, fiscal bugetară, şi nu avem de unde să mai reducem impozite sau să acordăm ajutoare şi sprijinul acestora, schemele de compensare s-au făcut cu anumite costuri”, a adăugat el.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Ursula von der Leyen îl atacă pe Vladimir Putin: „Rusia este cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale”
Next post O mică atenție – Iohannis l-a decorat pe rectorul universității care verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă