Actualitate

Irlanda interzice vizitele la domiciliu pe fondul pandemiei de Coronavirus

Premierul Micheal Martin , citat de AFP a anunțat că cetățenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalți, iar regiunile de la frontieră cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricții severe pentru a luptă împotrivă răspândiri pandemiei de coronavirus.

Adresându-se jurnaliștilor la Dublin, Micheal Martin a anunțat interdicția în vigoare de joi la miezul nopții de a merge în vizite la domiciliu, în interior că și în exterior, pe întreg teritoriul irlandez, unde 1.835 de persoane au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăți înainte de a se ameliora”, a avertizat el.

Pe de altă parte, magazinele neesențiale, precum și centrele de distracții, piscinele și sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan și Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Populația, cu excepția „muncitorilor esențiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a adăugat prim-ministrul.

Mai devreme, Irlanda de Nord anunțase pentru o luna măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în față unei „creșteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri și de spitalizări”, potrivit declarației premierului Arlene Foster.

Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, un record.

Barurile și restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanțele școlare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepția evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

Sursa foto : aontu.ie

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button