Actualitate

ÎPS Teodosie: „Biserica nu este instrument pentru promovarea campaniei de vaccinare”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spulberă declarațiile premierului Cîțu și ale altor guvernanți care au cerut sprijinul bisericii în campania de vaccinare. Această vaccinare trebuie să se facă în mod natural, fără influențe din partea autorităților. Se pare că Florin Cîțu nu ține cont de acest aspect și anunță beneficii pentru persoanele vaccinate.

„Sunt oameni care nu pot să se vaccineze. Eu am de la medic. Nu pot să mă vaccinez din cauza alergiei pe care o am. Eu nu sunt împotriva vaccinului, dar nu poți vaccina pe cineva care are afecțiuni. Fiecare face cum dorește. Nimeni nu trebuie să fie un instrument de promovare a vaccinării.

Eu nu sunt împotriva vaccinării, dar nici nu pot să recomand pentru că nu am specialitatea necesară. Vaccinurile obligatorii pentru copii, care sunt de sute de ani, le-am recomandat pentru că sunt absolut necesare. Acest vaccin e mai puțin cunoscut, nu se știu exact efectele. Nu sunt niște studii clare privind efectele negative”, a declarat Teodosie la România TV.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button