Actualitate

Ionuț este doar unul din românii afectați de dublarea ratelor bancare- de la 800 lei a ajuns la 1.300 lei

Ionuț M. lucrează într-un restaurant în Nordul Bucureștiului.

În anul 2016 avea să își întemeieze o familie, un an mai târziu au decis să nu mai stea în chirie și să își cumpere împreună un mic apartament.

Au găsit aproape de metrou o locuință de aproximativ 50 de metri pătrați cu un dormitor, o mică bucătărie și o baie. Au decis că li se potrivește.

Bani nu aveau ca să facă o achiziție directă însă veniturile salariale le permitea să își facă rate. Au decis că mai bine plătesc pentru ei decât o chirie.

Așa au luat apartamentul mult dorit, pentru care plăteau o rată de aproximativ 800 de lei.

A venit însă criza pandemică, restaurantele au fost închise. Cu greu a reușit să treacă prin acea criză.

Când lucrurile păreau că se va reveni la normal a primit o lovitură și mai mare: dobândă la credit a crescut foarte mult.

Guvernările catastrofale din ultimii ani afectează pe toți românii. Uneori trăim cu impresia că deciziile politice nu ne afectează, cumva ne vom descurca noi, dar nu este așa.

Acum rata bancară a lui Ionuț a ajuns la 1.300 de lei și nu pare să se oprească. Șanse să obțină o creștere salarială sunt mici, nici restaurantul nu merge foarte bine: ” oamenii nu mai au bani, supraviețuiesc de la un salariu la altul; puțini își mai permit astăzi să meargă la un restaurant și din ce în ce mai puțină lume ne trece pragul”.

Așa este, viața a devenit grea pentru fiecare dintre noi. Ca Ionuț sunt milioane de familii din această țară.

Ionuț se gândește deja să părăsească România, aici se simte sufocat și nu mai vede nici o speranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button