Actualitate

Ion Cristoiu: Unirea cu Moldova va deveni o temă principală

Editorialistul român Ion Cristoiu a declarat că Unirea României cu Republica Moldova va deveni o temă de actualitate în condițiile în care situația la granița de Est se complică iar regimul așa-zis pro-european de la Chișinău nu poate face față provocărilor.

Republica Moldova este un stat artificial, creație a regimului sovietic creat de Lenin și consolidat de către Stalin.

La căderea URSS oligarhia de la Chișinău a dorit un stat propriu pe care să îl controleze în propriul interes, încercând să impună românilor de la est de Prut o altă existență decât cea reală.

Astăzi Republica Moldova trece prin cele mai grele provocări economice și de securitate de la existența sa ca stat independent. Fără energie electrică, fără gaz, fără căldură, fără bani, fără mâncare la prețuri accesibile, pare că statul se prăbușește.

Soluție există însă Maia Sandu și guvernul său trebuie să accepte mâna întinsă de la București. Unica soluție de a trece peste actualele probleme rămâne Unirea cu România în condițiile în care mesajele care vin de la Bruxelles sunt clare: varianta unei integrări europene nu există, mai ales în contextul dat.

Moldova poate rămâne o regiune abandonată la granița Europei, ținută în sărăcie ca și zonă tampon, sau poate lua calea unei dezvoltări reale prin Unirea cu România.

Experimentul Lenin-Stalin trebuie să înceteze, prea multe generații au avut de suferit de pe urma acestui lucru, prea mulți copii au fost ținuți în foame, întuneric și frig.

Aproape 1 milion de moldoveni au deja cetățenia română , deci unirea este practic la jumătatea drumului, doar politicienii moldoveni mai stau în calea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button