Actualitate

Ion Cristoiu îl face praf pe Rareș Bogdan: „Dulcea ipocrizie a ziaristului intrat în politică”

„Aflat la Galaţi în campanie electorală, prim -vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a emis următoare declaraţie:

‘Sunt foarte încîntat să văd la Galaţi că George (Stângă, liderul PNL Galaţi – n.r.) nu a fost nevoit să ia niciun primar de la PSD să îl transfere la PNL. Este iar un atu şi nu numai eu sunt fericit, ci şi preşedintele României, când vede că mai există locuri unde se poate şi fără transfer din partea stângă spre partea dreaptă.

Eu cred în continuare că cea mai mare boală a politicii româneşti rămâne traseismul politic şi va trebui într-un fel sau altul, printr-un pact comun al partidelor, împreună cu societatea civilă, împreună cu cei din presă, să găsim o formulă prin care să stopăm acest flagel pentru că este ruşinos într-o democraţie.

Şi aşa cum ne-a îmbolnăvit pe noi la un moment dat, va îmbolnăvi orice clasă politică şi orice ţară dacă va continua. Sperăm ca, la un moment dat, mandatul imperativ să fie impus. Chiar dacă are cîteva probleme constituţionale, să găsim formula prin care să oprim acest lucru pentru că viciază democraţia’.

Textele literare sînt date spre analiză doctorilor în critica literară.

Textul lui Rareş Bogdan trebuie dat spre analiză unui doctor în schizofrenia politică. După ce ar trece de momentul – obligatoriu în orice discurs public al liderilor PNL – care e tributul plătit linguşirii lui Klaus Iohannis, denumit aici Preşedintele, doctorul ar sesiza următoarea ciudăţenie de comportament. Rareş Bogdan denunţă traseismul politic practicat de PNL în aceste zile. Noi, care nu sîntem doctori în schizofrenia politică, cădem de acord că e o critică întemeiată. PNL a fost adus la Guvernare şi de protestatarii care strigau în Piaţa Victoriei că e nevoie în România de un altfel de politică.

Traseismul politic sau ceea ce interbelicii numeau aviatorismul politic reprezintă unul dintre cancerele care rod democraţia noastră postdecembristă. S-a presupus că PNL, partidul pe care în orice clipă Klaus Iohannis îl poate denumi Partidul Meu, după modelul Guvernul Meu, va pune capăt acestui fel corupt de a face politică. PNL nu numai că n-a pus capăt, dar mai mult a ridicat pe noi culmi traseismul politic. În zilele din urmă, Palatul Victoria, unde PNL şi-a mutat sediul e iarmarocul în care se vînd porci în viu din punct de vedere electoral.

Dacă Rareş Bogdan ar fi fost ziaristul de pe vremuri ne-am fi oprit aici cu comentatul.

 » sursa: www.antena3.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button