Actualitate

Ion Cristoiu, convins de George Simion să voteze cu AUR

George Simion, liderul AUR a fost invitat la dezbatere de către Ion Cristoiu. Jurnalistul a fost impresionat de faptul că personalități din domeniul culturii s-au hotărât să intre în politică în numele AUR, dar și de faptul că Simion este un politician sincer, lucid, care propune măsuri clare de reformare a clasei politice.

„Am văzut nume precum Ion Papuc, Sorin Lavric, Magda Ursache, Horia Pașcina și alții – nu am întâlnit până acum partide cu atâtea nume în domeniul culturii ca AUR. Faptul că au acceptat să facă politică în numele dvs. este un mare lucru”, i-a mărturisit Cristoiu lui George Simion.

Întrebat de ce s-a hotărât să înființeze AUR, George Simion a declarat că lipsea „o forță patriotică, conservatoare, veritabilă de dreaptam în sensul dreptății pentru români”.

Totodată, liderul AUR a subliniat că a câștigat încrederea românilor deoarece a luat România la pas și i-a ascultat pe toți, atât din sate, cât și din orășele. „Suntem singurii care au fost prezenți printre oameni, tocmai de aceea există încredere din partea românilor. Am mers în multe sate, orășele, am luat România la pas pentru că nimeni nu îi ascultă pe români”.

Care este obiectivul final al AUR? „Ținta finală pentru noi este să conducem România și să schimbă direcția actuală care e spre o prăpastie mare, ne îndatorăm 1 miliard pe minut, actualul guvern o să crească datoria publică la 50% din PIB”, a explicat Simion.

Românii sunt manipulați de către mass-media „Parcă se dă într-un program în reprezentanții bisericii. Nu toți sunt ușă de biserică, dar parcă special se arată uscăturile și noua generație este manipulată. I-am văzut în strădă strigând Vrem spitale, nu catedrale. N-aș putea să le explic cât de tare sunt manipulați decât explicându-le istoria, că biserica pentru noi a fost și spital, și școală și cei care dau în ortodoxie, lideri de opinie precum Andrei Caramitru, servesc unor interese străine de cel românesc”, a precizat Simion.

Aur vrea reformare clasei politice. „Reformarea clasei politice prin contractul electoral garantat care ar transofrma mandatul actual în mandat imperativ, adică, dacă alesul nu-și îndeplinește promisiunile, este demis. Acest lucru ar face legătura directă între parlament, președinte și alegător. O altă măsură ar fi limitarea la două mandate pentru primari și parlamentari”, a spus Simion, fiind întrebat cum își propune AUR să reformeze clasa politică.

Ce crede George Simion despre Rusia? „Rușii ne-au făcut cel mai mult rău din punct de vedere istoric în ultimii 200 de ani. Rusia, sub diferite forma statele, fie că era Imperiul țarist, fie că era Uniunea Sovietică sau Rusia lui Putin a făcut mult rău românilor și de la Est de Bug și de la Vest de Bug”, a mai spus Simion.

Back to top button