Distribuți acest articol

Președintele României Klaus Iohannis nu a scos nici o vorbă astăzi despre greaua bătălie de la Mărășești și care a început pe 6 august 1917.

La mausoleul unde se află ostașii curajoși români a fost prezent George Simion, liderul partidului AUR. De altfel partidul AUR a fost singura formațiune politică ce a fost reprezentată la eveniment prin lideri de la centru.

PNL, PSD și USR au boicotat evenimentul, însă au fost reprezentanți de factorii politici de la nivel local.

În 1916 România intra în primul război mondial cu un singur gând: Transilvania să vină acasă, teritoriu locuit și atunci și acum de români.

Acțiunea a fost amânată datorită opoziției regelui neamț Carol I, cel care semnase un acord secret cu Germania, lucru care nu a fost ratificat niciodată de parlament deoarece prevedea abandonarea Ardealului.

Nici astăzi președintele neamț nu face mai multe: el nu a participat la nici un eveniment care să marcheze această zi.

George Simion a declarat că “memoria înaintașilor trebuie să fie respectată iar sacrificiul lor pe frontul de luptă a fost făcut pentru ca noi astăzi să trăim uniți dar și în libertate. România trebuie să aparțină românilor iar resursele noastre naturale trebuie folosite în interesul națiunii. Mulți politicieni au uitat că milioane de români s-au sacrificat pentru ca noi astăzi să ne bucurăm de o țară aproape perfectă. Spun aproape deoarece unii care ne reprezintă încă mai strică din ceea ce este bun. Slavă ostașilor români”.


Distribuți acest articol