Actualitate

Iohannis ne ține în priză: „Am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că este convins 100% că România va deveni parte a spațiului Schengen, precizând că miza nu este o anumită dată când se discută această aderare, ci intrarea în Schengen, iar speranța lui este ca acest lucru să se întâmple în anul 2023.

„În ce priveşte Schengen, eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen, însă v-aş ruga să nu ne legăm neapărat de o anumită dată. Acelaşi lucru l-am spus şi când se vehicula ca dată 8 decembrie. (…) Pentru mine rămâne obiectiv de mare importanţă intrarea în Schengen. La acest moment nu cred că putem să ne legăm de o dată speranţa, februarie, martie şi speranţa mea e ca, în anul 2023, România să intre în Schengen cu drepturi depline.

Nu o anumită dată când se discută este miza, ci intrarea în Schengen e miza. Sigur, Consiliul JAI din martie ar fi un prilej bun să se discute acest lucru. În momentul în care cele două chestiuni care încă nu sunt lămurite, votul Austriei, respectiv votul mixt al Olandei sunt lămurite, cu siguranţă Consiliul JAI va fi convocat şi sunt optimist la un vot pozitiv”, a declarat Klaus Iohannis.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button