Distribuți acest articol

Președintele Klaus Iohannis este foarte supărat pe Cristian Ghinea de la USR pentru că Uniunea Europeană a respins programul național de redresare și reziliență.

România nu poate accesa aproape 80 de miliarde de euro, căci așa promitea președințele țării. De ce? Pentru că Cristian Ghinea nu știe pur și simplu să scrie cu tot ministerul său un document corect.

“Noi am lucrat intens şi sub mare presiune, cum acelaşi lucru s-a întâmplat în toate statele din Uniune, să pregătim acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat aşa ceva şi în acest sens au fost de aşteptat dificultăţile în conturarea planului. Dificultatea constă că se doresc reforme profunde, dar în acelaşi timp într-o perioadă foarte limitată, avem doar câţiva ani la dispoziţie. În mod normal, reformele nu se fac peste noapte şi proiectele importante nu se realizează în 3 – 4 ani. Însă vom fi pregătiţi pentru acest Plan Naţional şi vom îmbunătăţi proiectul în aşa fel încât proiectele să fie acceptate”, a afirmat Iohannis.


Distribuți acest articol