Distribuți acest articol

O declarație halucinantă a venit din partea Ministrului Sănătății. Ioana Mihăilă dorește să existe un război între părinți și profesori, reiese din ultima declarație. Părinţii ar trebui să solicite şcolilor situaţia personalului vaccinat şi nevaccinat şi afirmă că este ”îngrijorător” că multe cadre didactice nu s-au vaccinat, afirmă ministrul.

”Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă.

Întrebată dacă părinţii vaccinaţi pot refuza ca la clasa copilului lor să intre profesori nevaccinaţi, Mihăilă a răspuns: ”Cred că părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ca să fie o chestiune transparentă şi ca şcolile să promoveze mai mult vaccinarea în rândurile profesorilor”.

După incidenţa de 2 la mie, dacă nu se pot face orele în aer liber, se va renunţa la orele de sport, dar copiii nu vor fi obligaţi să poarte masca în timpul exerciţiilor.

Întrebată, de asemenea, de ce suntem vicecampioni la non-vaccinare, Mihăilă a precizat că este un cumul de factori – între care lipsa de educaţie şi de informare.

”Probabil că e un cumul de factori care a determinat un rezultat slab al campaniei de vaccinare. Campania antivaccinistă – la noi seminţele au mers pe un sol mai fertil decât în alte ţări”, a mai declarat Mihăilă, care a precizat că nu ”organizarea a fost problema”.


Distribuți acest articol