Distribuți acest articol

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi după ședința coaliției că se estimează că în următoarea perioadă urmează să crească numărul infectărilor şi în România şi a subliniat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu vor exista pacienţi cu forme severe.

Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări – de exemplu în Marea Britanie acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi -, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară.“, afirmă Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a arătat că a participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a prezenta posibilele măsuri pe care guvernul ar putea să le impună în faţa apariţiei valului patru al pandemiei.

Se referă, pe de-o parte, la măsuri menite să accelereze campania de vaccinare, pe de altă parte, la măsuri de a susţine financiar spitalele care vor trebui să facă faţă corespunzător valului patru“, a spus Ministrul Sănătății.


Distribuți acest articol