Actualitate

Ioana Mihăilă a fost pusă la punct de SANITAS: Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

După o abatere gravă a Ministerul Sănătății, sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas spun că argumentele și presiunile exercitate asupra Ioanei Mihăilă au dat rezultate, iar personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii, așa cum se dorea.

În luna iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.

Pe 9 august, Federatia Sanitas a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate.

  • Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button