Actualitate

Investiții de 24 de milioane de euro în universități și colegii din Republica Moldova

Mai multe universități și colegii din Republica Moldova vor primi finanțare grație sprijinului oferit de Banca Mondială.

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău urmează să implementeze Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”. Valoarea totală a programului este de 24,7 mln. de euro, bani care vor putea fi utilizați pentru modernizarea și dotarea sălilor de studii, laboratoarelor și centrelor de cercetare.

Instituțiile beneficiare vor fi selectate în bază de concurs, fiind eligibile instituțiile de învățământ superior publice și colegiile pedagogice care pregătesc specialiști în domeniile: Ştiinţe ale educaţiei, Inginerie şi activităţi inginereşti, Tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor, Sănătate.

În urma concursului, vor fi selectate 9 instituții de învățământ superior și 6 colegii pedagogice. Astfel,  fiecare universitate eligibilă va putea beneficia de o sumă maximă de 2,15 mln. euro, iar fiecare colegiu pedagogic – de o sumă maximă de 900 mii euro.

Potrivit lui Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, investițiile în infrastructura universităților și colegiilor vor îmbunătăți substanţial calitatea mediului de predare-învățare în cadrul instituțiilor de învățământ. De asemenea, oficialul a subliniat că acest proiect își propune să ajute instituțiile de învățământ superior să-și îmbunătățească programele de studii, pentru ca acestea să corespundă cerințelor pieței forței de muncă.

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” a fost lansat în anul 2020 și prevede intervenții sistemice pentru îmbunătățirea calității, finanțării și managementului învățământului superior. Proiectul se va încheia în 2025, valoarea creditului acordat de Banca Mondială pentru realizarea acestuia fiind de 35,7 mln. de euro.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button