Actualitate

Într-o țară cu Educația la pământ, Sorin Cîmpeanu a împărțit tablete copiilor refugiați din Ucraina

Totul pentru Ucraina, nimic pentru România. Într-o țară cu Educația la pământ, Sorin Cîmpeanu a ținut să sublinieze că tabletele care vor ajunge la copiii refugiați din Ucraina nu sunt luate de la elevii români, ci sunt furnizate din stocuri suplimentare.

Ar trebui să îi spună cineva acestui ministru că acele tablete promise de guvern nu au mai ajuns la copiii români.

  • Un raport amplu privind drepturile copilului a scos la iveală. că în țara noastră, seară de seară, 150.000 de copii români merg flămânzi la culcare.
  • Trei la sută dintre copiii români sunt zilnic înfometați. Alți 5% nu știu ce înseamnă să poți să ceri încă o porție.
  • Un alt raport întocmit de World Vision România despre „bunăstarea copilului din mediul rural” arată că, în ţara noastră, un copil din zece, MOARE de foame.

Se pare că asemenea statistici și informații nu ajung la urechile ministrului Sorin Cîmpeanu și la guvernanți.

„Aş vrea să vă precizez foarte clar cum stau lucrurile în această situaţie. La Ineu, în judeţul Arad, au ajuns muncitori dintr-o fabrică de componente auto, care a fost delocalizată din Ucraina. Aceşti muncitori au copii. Numărul lor este de 40.

Este vorba de şapte copii care au vârsta de grădiniţă, de cinci copii care au vârsta pentru învăţământul primar, de 20 de copii pentru gimnaziu şi de cinci copii pentru liceu, în total 40.

Pentru grădiniţă s-a creat o grupă specială.

Pentru învăţământ primar, cei şapte elevi au fost distribuiţi în clase alături de elevii români.

Pentru învăţământ primar, cei şapte elevi au fost distribuiţi în clase alături de elevii români, pe baza solicitărilor pe care părinţii le-au făcut pentru a avea statut de audient. La fel şi pentru cei cinci elevi de liceu. (…) Pentru cei 20 de elevi de gimnaziu s-a creat o clasă specială.(…)

Tabletele care le sunt repartizate unora dintre aceşti copii, le vor fi repartizate începând cu ziua de luni, săptămâna viitoare. Nu sunt tablete care se iau de la copiii români. Sunt tablete care există în şcoli, stocuri suplimentare care nu au fost distribuite, pentru că s-au dublat cantităţile de tablete achiziţionate de guvern, tablete achiziţionate de primării, tablete obţinute din alte surse, precum donaţii”, a declarat Cîmpeanu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button