Distribuți acest articol

Atât timp căt interesele străine sunt mari și buzunarul de la pantaloni al politicianului este adânc, aceste proiecte, precum Proiectul de lege 5G, va trece prin Parlament cu o rapiditate de nedescris. Dacă citești această lege, îți vine să plângi și te mai miri de ce România nu este în stare să atragă suficiente fonduri europene.

Art. 4. – (1) Solicitarea pentru obţinerea autorizării prevăzute la art. 3 se depune la ministerul cu atribuții în domeniul comunicațiilor, care se transmite de îndată la CSAT.

După primirea unui dosar cu șină bazat, practic, pe o declarație pe proprie răspundere, CSAT dă un aviz conform Proiectului de lege 5G.

Pe scurt, președintele României, împreună cu premierul, cu cei mai importanți miniștri ai țării și cu șefii serviciilor secrete verifică dacă declarația pe proprie răspundere a fiecărui producător de echipamente și software a fost dată cu sinceritate sau este cumva mincinoasă. Cum o verifica aceste lucruri, nu prea ne dăm seama.

Practic, printr-o decizie politică, statul român prin politicienii noștri pot respinge sau favoriza unul dintre producători și știm foarte bine ce înseamnă acest lucru, mai multă treabă pentru DNA.


Distribuți acest articol